dissabte, 31 d’octubre del 2015

SORTIDA AL TEATRE REGINA: 1r i 2n d'ESO. 16 i 21 d'octubre 2015


Companyia Jove Teatre Regina 
"EL SOMNI D'UNA NIT D'ESTIU" de William Shakespeare. 
Adaptació de Macià G. Olivella. Direcció de Ma Agustina Solé.
 
“El somni d’una nit d’estiu” és un títol ideal per donar a conèixer Shakespeare als nois i noies. És una de les peces més màgiques i enjogassades de l’autor. Fantasia i realitat hi conviuen amb sorprenent naturalitat, gairebé com una cosa quotidiana.


Crítica de l'obra

Els meus personatges preferits han sigut dos, el follet i, quan feien l'escena de l'obra de teatre, l'home que feia de dona.

M'ha sorprès la rapidesa amb que es canviaven de roba els actors. Això està molt bé a l'hora de fer una obra. L'escenari i els decorats estaven molt bé, però tot era una mica boig perquè, alhora que parlaven, també movien els decorats.

Els vestuaris de les fades eren molt “xulos”. La coreografia la feien molt bé i quan ballaven cantaven.   Belen M. (2n d’ESO)




diumenge, 4 d’octubre del 2015

2n d'ESO: DESCRIPCIÓ DE PERSONATGES A PARTIR D'UN TREBALL DE RETRATS EN FILFERRO FET PEL BATXILLERAT ARTÍSTIC. 1.10.2015: INTERCANVI ENTRE LES DUES CLASSES.

Vam fer una activitat que consistia en descriure unes cares fetes en filferro que havien fet les alumnes del batxillerat artístic. Va ser divertit, perquè nosaltres veiem coses diferents que elles. (Toni VK. 2n ESO)

Em va agradar l'intercanvi perquè vam poder expressar el que havíem vist en aquelles cares de filferro davant dels seus creadors i creadores. (Samuel F. 2n d'ESO)

Vam fer un "intercanvi" amb els nois i noies de batxillerat. Ells van fer unes cares amb filferro i nosaltres havíem d'escriure què expressaven. Va ser molt divertit perquè les cares aquelles no sabíem que eren d'elles. I ens vam conèixer tots. Cada dia, quan ens veiem, ens saludem i abans, no. (Marc M. 2n d'ESO)

 La veritat és que va ser molt divertit fer aquest treball perquè imagines quina persona pot ser, tot a partit d'un filferro. Tot depèn de la teva imaginació. Per exemple, una altra company podria descriure la mateixa cara, però totalment diferent de la que havia fet jo. La noia a la que vaig descriure es va emocionar molt perquè tot el que jo havia escrit en el text sembla que era veritat: ulls marrons, cabell llarg i pell blanca. 
Va ser molt divertit per a mi i per la resta de la classe. També per a les noies i nois del Batxillerat artístic. (Tipu S.)                                                     És molt bona idea que dues classes de diferents cursos expressin una cara: uns artísticament i els altres per escrit. Em va fer gràcia que si era una rossa, nosaltres ho havíem vist diferent perquè no sabíem que el retrat era d'elles.
Va ser molt divertit i emocionant conèixer a persones que estan amb nosaltres cada dia i que abans ni ens saludàvem. Però ara, com que l'intercanvi va ser un èxit total, crec que ens saludarem cada dia. (Pau C. 2n d'ESO)

 Em va agradar veure les reaccions dels nois i les noies de Batxillerat. (Yaiza N. 2n d'ESO)              
 Em va fer una mica de vergonya llegir la descripció perquè no sabia que eren elles les que estaven retratades. Pensava que era una cara inventada. (Belen M. 2n d'ESO)

Encara que feia vergonya llegir la teva descripció davant de les de batxillerat, va ser divertit escoltar les descripcions dels altres i veure les cares que feien les de batxillerat. Al final, vaig veure que alguns retrats de filferro no s'assemblaven molt a la persona que havia estat retratada. (Eva L. 2n d'ESO)







A classe de català, amb els de 2n d’ESO , vam aprofitar l’exposició per treballar la descripció de personatges. Cadascú va triar una cara feta amb filferro i va descriure la fesomia i els trets psicològics: allò que li suggeria l’obra de les companyes del Batxillerat artístic.

I van descriure... una noia, un noi... el color dels ulls, dels cabells, de les galtes... l’estat d’ànim...  i és que el nostre cervell completa la informació suggerida per l’obra de l’artista. Malgrat l’autora  tingui una intenció comunicativa, l’obra, un cop feta, té vida pròpia i cadascú en fem la nostra lectura particular.

Les dues professores vam plantejar-nos fer un intercanvi les dues classes amb dos objectius: d’una banda, fer un retorn del que ens havia copsat en les obres exposades i de l’altra fomentar el coneixement entre alumnes de cursos diferents i donar la benvinguda a l nou alumnat que estrena enguany el batxillerat artístic.
Va ser una trobada emotiva en que l’alumnat dels dos cursos va veure com entre tots valoràvem la seva creació artística o narrativa.                                    Alícia Palau. Professora de català.

http://www.serratibonastre.cat/index.php/eso-not/122-fluxos-creatius-inspiracions-narratives