dilluns, 25 de gener del 2010

FRANKENSTEIN de Mary Shelley, la novel·la. 4t d'ESO.


Cada trimestre els alumnes d'ESO llegeixen un llibre i en fan un treball on han d'explicar l'argument, descriure els personatges, localitzar on i quan passa la història i finalment han de fer-ne una valoració crítica.
El primer trimestre, l'alumne de 4t d'ESO Tom Davies Valls va fer el treball sobre la novel·la "Frankenstein" de Mary Shelley.
Us el mostrem ja que en Tom va fer una molt bona presentació, amb una caràtula espectacular i una paginació d'autèntica editorial. Comproveu-ho:



http://issuu.com/Serrat/docs/2010_1_frankenstein

dissabte, 23 de gener del 2010

LLEGENDES INVENTADES. 2n d'ESO

Amb els alumnes de 2n d'ESO hem treballat les llegendes de transmissió oral. Cadascú va demanar a casa que li expliquessin una i després les vam compartir oralment a classe.
Va ser en aquest moment que vam introduir el projecte d’intercanvi amb Tànger i ens va semblar que la llegenda de l’Empordà era com una metàfora d’aquest intercanvi. Vam començar a escriure diverses versions de forma cooperativa, fins que ens vam quedar amb la que vam presentar als nostres partenaires.
Després es van inventar una, intentant explicar l’origen d’algun ser o esdeveniment en forma de llegenda. Aquí en teniu algunes:


http://issuu.com/Serrat/docs/2009_10_llegendes_2neso_

diumenge, 17 de gener del 2010

OPINIONS SOBRE DUES NOVEL·LES QUE HEM LLEGIT. 2n D'ESO.

Aquest trimestre els alumnes de 2n d'ESO teniem dues novel·les per triar:

Una de policíaca, amb en Flanagan com a protagonista: "NO DEMANIS LLOBARRO FORA DE TEMPORADA" d'Andreu Martin i Jaume Ribera. Ed. Columna.

I la primera novel.la de l'escriptora catalana Laila Karrouch "DE NADOR A VIC" Premi Columna Jove 2004.
Aquest llibre explica en primera persona la vida d'una noia marroquina que va venir a viure a Catalunya als set anys. Aquest curs estem participant en un intercanvi amb escoles de Tànger, era una ocasió per saber més coses del Marroc. Si voleu conèixer millor aquest projecte JUNTS: Dibuixa'm un conte, podeu consultar el bloc http://dibuixacontes.blogspot.com/

http://issuu.com/Serrat/docs/2009_12_laila_karruch__i_flanagan_2n

diumenge, 10 de gener del 2010

TRIA NOVETATS PER A LA NOSTRA BIBLIOTECA: ELS NOSTRES ALUMNES TRIEN LLIBRES PER A LA BIBLIOTECA ESCOLAR. (ESO)



En motiu de les novetats lectores d’enguany aportades pel CRP Sarrià-St. Gervasi, el servei de la biblioteca del Serrat ha preparat una exposició de novetats per tal que els professors de Lletres us pogueu passar amb els vostres alumnes i fullejar així noves lectures per aquest curs.
L’activitat consisteix en que els alumnes llegeixin la contraportada i el full adjunt (resum de l’argument) de les novetats, i després assenyalin tres llibres que desitjarien trobar a la nostra biblioteca pel curs 2009-2010.


Animeu-vos i visiteu-nos.